понеділок, 18 травня 2015 р.

Презентація посібника

До уваги учасників семінару 
презентація посібника 
"Проектні технології в початковій школі 
як стимул до самостійної роботи молодших школярів"
(Шведенко Л.О., методист РМК,
Буханенко І.Г., вчитель Хмелівської ЗШ І-ІІІ ст.)

29 коментарів:

  1. В посібнику "Проектні технології в початкових " висвітлено дуже актуальні питання.Освіта має давати не тільки знання, що знадобляться в майбутньому дорослому житті, а й знання, вміння та навички, що можуть уже сьогодні допомогти дитині розв'язати її нагальні життєві потреби. Школа - це не місце підготовки майбутніх дорослих, а місце, де дитина живе і вчиться жити в складному навколишньому світі, працювати і спілкуватися з іншими людьми і , в тому числі, здобувати необхідні знання.
    У даному посібнику в повній мірі розкривається історія виникнення проектної технології, її завдання, зміст, форми та методи роботи, висвітлюється актуальність впровадження проектних технологій в початковій школі.Матеріал, викладений в посібнику, характеризується науковістю, доступністю, викладений в логічній послідовності. Всі розділи взаємопов'язані, доповнюють і уточнюють один одного.Цінною є практична частина, в якій педагоги мають змогу ознайомитись з розробками різноманітних проектів та застосовувати у на практиці.
    Даний посібник є своєрідним "Допомагайликом" для вчителів, які тільки знайомляться з проектною технологією, так і для тих, хто активно впроваджує в практику проектну діяльність школярів.
    Дякую за кропітку працю Людмилі Олександрівні та Ірині Григорівні. Із задоволенням придбала б Ваш посібник.

    ВідповістиВидалити
  2. Кондєєва Оксана Миколаївна18 травня 2015 р. о 20:13

    Тема актуальна, викладена доступно і системно. Допоможе всім вчителям, які шукають ефективні технології навчання та вихованння дітей.

    ВідповістиВидалити
  3. Щоб дитина в початковій школі була передусім думаючою, активним здобувачем знань, для цього і потрібні проектні технології. Ця тема дуже актуальна і в сучасній освіті дуже потрібна.Саме метод проектів стимулює інтерес учнів критично мислити, працювати з інформацією, швидко адаптуватися в різних життєвих ситуаціях.
    Дуже корисний матеріал подано у посібнику. Велике спасибі авторам, дякую за чудово висвітлену тему!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Чепляка Ольга Василівна19 травня 2015 р. о 17:50

    Дякую за посібник. Матеріал дуже корисний, актуальний за темою, викладений доступно. Особливо сподобалась практична частина, в якій дані розробки різних проектів. Я з задоволенням використаю їх у своїй роботі.

    ВідповістиВидалити
  5. Шановні колеги! Дякую вам за проведену роботу. Ви зробили дійсно методичний посібник вчителям, які починають працювати над проектною технологією. Тут зібрано, впорядковано та ситематизовано увесь необхідний матеріал, подані чіткі рекомендації, класифікації, які знадобляться у роботі. Доступно, лаконічно, структуровано! Бери і роби! А як? Дивись на прикладах! Це дуже потрібна річ. Дякую! ( Людмило Іванівно, там удеяких номінаціях пропущені лапки)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щиро вдячна за підказку, Ольго Володимирівно. Лапки додам, вони, дійсно, кудись зникли))) А Ваше зауваження додало впевненості, що хтось справді це читає, а отже, комусь це цікаво й, можливо, потрібно)))

      Видалити
  6. Добре, що посібник містить теоретичні засади методу проектів, а практична частина містить розробки ,теми яких цікаві та актуальні.
    Дякую колегам за чудовий посібник.

    ВідповістиВидалити
  7. Цікаво,зрозуміло, корисно!!! Величезна робота проведена! Для себе знайшла пояснення в деяких питаннях. Тема проектних технологій дуже мене зацікавила, гарні розробки в посібнику. Дякую колегам за посібник, творчої наснаги вам у роботі і здоров'явсім!

    ВідповістиВидалити
  8. Дякуємо за творчу працю, що була проведенна під час семінару. Матеріали дійсно корисні для роботи з учнями. Хотіли б придбати ваш посібник. (Творча група вчителів початкових класів Хмелівської ЗШ І-ІІ ступенів)

    ВідповістиВидалити
  9. Зейналова Севінж Ібрагимівна22 травня 2015 р. о 19:37

    Посібник містить цінні методичні рекомендації, поради, зауваги для проектної діяльності. Опрацювавши його, вчителі нашої школи поглибили теоретичні знання щодо підготовки та здійснення процесу цього інноваційного виду роботи.
    Дякуємо. З повагою вчителі початкових класів Олександрівської ЗШ.

    ВідповістиВидалити
  10. Все наше життя - це і є один великий проект. Тому посібник актуальний на сьогоднішній день.І теоретична , і практична робота мене зацікавили. Чітко і зрозуміло розкрито всі етапи роботи над проектом, що полегшує роботу вчителя . Особливу увагу звернула на проект Людмили Олександрівни " Видатні земляки".Ця робота ніби надихнула мене на створення подібної, але про видатних людей нашого села. Дякую колегам за творчість. Успіхів і натхнення у творчих Ваших справах! З повагою до Вас Переверза О.М.

    ВідповістиВидалити
  11. Чітко, компактно все згруповано, зрозуміло розкрито всі етапи роботи над проектом, що полегшує роботу. Багато цінних думок надихнули на мене творчість. Щиро дякую організатору Шведенко Л.О. та всім учасникам. Наснаги вам та натхнення.
    Дуже вдячна за віртуальний семінар, шо дав можливість у такий скрутний час поспілкуватись з колегами шкіл району.

    З вдячністю і повагою Царенко І.В.

    ВідповістиВидалити
  12. Посібник містить цінні методичні рекомендації. Хотіли б придбати ваш посібник. З повагою до Вас Афанасьева Т.М.

    ВідповістиВидалити
  13. Дякую за посібник та віртуальний семінар ,який містить дуже багато корисної інформації, що допоможе в роботі вчителя початкових класів.

    Відповісти

    ВідповістиВидалити
  14. Останнім часом зростає популярність методу про­ектів у різних країнах. Через це збільшується кількість підходів до тлумачення його сутності. У даному посібнику теоретичний матеріал подано чітко, доступно, добре систематизовано, підтверджено гарними розробками проектів. Дякую. Подальших творчих злетів авторам посібника!

    ВідповістиВидалити
  15. Проектна діяльність – нині одна з найперспективніших складових освітнього процесу, тому що створює умови творчого саморозвитку та самореалізації учнів, формує всі необхідні життєві компетенції. Застосування методу проектів потребує значних зусиль від всіх його учасників. Тому даний посібник є для педагогів, які прагнуть вдосконалювати свою майстерність у даному напрямку , добрим порадником. Доступно, чітко, послідовно викладено теоретичний матеріал. Практичний блок заслуговує на окрему високу оцінку. Вміщені проекти дуже цікаві, а головне - ніколи не втратять своєї актуальності. Авторам посібника хочу подякувати за колосальний труд. Творчих вам знахідок та здоров'я!

    ВідповістиВидалити
  16. Дуже дякую колегам за таку велику пророблену роботу, за ваш час, якій ви безкорисно витрачаєте для інших, за те що ви щедрі і ділитися своїм досвідом з іншими.

    ВідповістиВидалити
  17. Людмила Олександрівно та Ірина Григорівно ознайомилась з Вашим посібником. Мені, як вчителю з невеликим досвідом роботи, дуже корисний і цікавий матеріал. Обов`язково буду впроваджувати метод проектів у власній роботі. Дякую за цінний матеріал, хотіла б придбати такий посібник. Успіхів і творчих злетів!

    ВідповістиВидалити
  18. Дякую за велику пророблену роботу. Матеріал корисний, цікавий. Творчих успіхів, наснаги.

    ВідповістиВидалити
  19. Дуже корисний і цінний матеріал для кожного вчителя, який впроваджує в своїй роботі проектні технології. Авторам підручника наснаги і подальших творчих злетів!

    ВідповістиВидалити
  20. Теорія проектної діяльності - актуальне питання на данному етапі розвитку освіти. Дуже змістовно, узагальнено представлено матеріал у вашому посібнику. Вдячна!

    ВідповістиВидалити
  21. Шановні колеги! Усе зазначене у вашому посібнику відповідає соціальному запиту сучасності; готує дитину у доросле життя. Проектна діяльність дає змогу поглибити знання учнів із навчальних предметів, визначити їхні здібності, сформувати вміння працювати з різними джерелами інформації, відкриває в учнів здібності лідерів, Щиро вдячна за вашу кропітку роботу. Успіхів. Творчих злетів.

    ВідповістиВидалити
  22. Шановні колеги, вами пророблена колосальна робота! Вдячна за наданий корисний матеріал. Подальших вам успіхів та творчих злетів!

    ВідповістиВидалити
  23. Кондратьєва Валентина Анатоліївна.

    Щиро дякую за Вашу плідну працю! Підняте питання на сьогоднішній день є актуальним . Обов’язково використаю в своїй роботі!

    ВідповістиВидалити
  24. Гоян Ольга Миколаївна.

    Дякую за рекомендації по впровадженню проектної технології в навчально - виховному процесі! Актуально, цікаво, практично! Обовязково використаємо в практиці роботи педагогічного колективу. Творчих успіхів!

    ВідповістиВидалити
  25. Цікавий зміст, посібник заслуговує на увагу вчителів. Це велика і клопітка робота, яка надає змогу залучати учнів до самостійної роботи. Радує те, що моїм наставником і помічником в роботі є такий досвідчений, талановитий вчитель, як Буханенко Ірина Григорівна! :)

    ВідповістиВидалити
  26. Дуже цікаво, особливо проект "Видатні земляки."Дякую за те, що ми маємо змогу з цим ознайомитись.

    ВідповістиВидалити
  27. Валентина Скрипніченко25 травня 2015 р. о 19:12

    Для колег, що тільки починають педагогічну діяльність-чудовий методичний посібник з прекрасними практичними роботами. Для тих, хто вже мав змогу дізнатись про метод проектів, але не працював у цьому напрямку сам- беззаперечний доказ, що проектна діяльність приносить хороші результати і задоволення учням та педагогам. Дякую авторам посібника, що змогли представити всім свою роботу. Натхнення, творчості, здоров'я Вам!

    ВідповістиВидалити
  28. Щиро вдячна всім, кого дійсно зацікавив даний посібник!
    Якщо є бажання його придбати, звертайтеся у районний методичний кабінет.
    Здоров*я всім, достатку й МИРУ!!!

    ВідповістиВидалити